Служители на Националната агенция по приходите (НАП) са провели тайна операция на територията на село Марково. Целта на секретното мероприятие е била да се заловят „нарушители“, които ощетяват фиска и нанасят щети на държавния бюджет. За целта двама служители на държавната агенция се появяват в читалището на селото, в деня, в който танцовият състав има сбирка. Заявили на членовете на танцовата група, че са нови жители на селото и искат да се запишат за членове на състава им. Никой не се усъмнил в истинността на думите им и били приети да участват в тренировката на състава. 

Това разказва в своя публикация сайтът Родопи-инфо.

Пред Клуб Z говорителят на НАП Росен Бъчваров потвърди за проверката. Но отказа коментар за резултатите от нея и за това дали има наложени санкции.  

За да влязат в роля два часа служителите на данъчната служба под прикритие са друсали хора и ръченици, правейки се на танцьори, разказва изданието. 

Накрая членовете на състава започнали да събират помежду си по 1,50 лв. за да покрият част от разходите по наемането на хореограф и други дребни харчове.

В този момент двамата данъчни се изпънали и извадили служебните си карти. Поискали от служителите на читалището в Марково обяснения защо не им се издава касов бон за 1,50 лв.

„Да се смееш ли, да плачеш ли?“, питали се марковци.

„Всичко в държавата е цъфнало и вързало. Само левчетата на бабите от танцовия състав, останаха необложени", коментира свидетел на данъчната операция.

От Родопи-инфо припомнят, че администрацията на „най-успешния кмет“ Пламен Спасов от ГЕРБ, както се самоназовава той, не е отделила и лев от години за подпомагане дейността на танцовия състав в селото.

Ясно е, че кметът Спасов няма нито необходимото образование, нито необходимата обща култура, за да знае, че човекът е социално животно и като такъв най-добре изразява себе си като общува със себеподобни. И е редно, като не можеш да оправиш пътищата и другата социална инфраструктура в селата, поне да отделиш средства в бюджета за да могат хората да се събират и да общуват помежду си, завършват от Родопи-инфо.