Ден след като разпрати всичките си кандидат-депутати, обути в нови зелени ботуши, снабдени с червени ръкавици, лопати и понякога с тениски с партийни надписи, да ринат кал в пострадалите от наводненията райони на страната, самият лидер на ГЕРБ Бойко Борисов излезе от анонимност. Във вторник осъствието му от снимките на отрудените му партийци се наби на очи. "Къде е Бойко?", питаха се симпатизанти и обикновени любознателни люде. В сряда лидерът Борисов се появи в димитровградското село Странско. Без ботуши, без ръкавици, дори без анцуг. Явно на инспекция, не за работа.

 

Борисов обграден от кандидат-депутатите Делян Добрев и Цвета Караянчева.
Сред народа

"Изключително нахално е да манипулираш кандидатите за народни представители като пионки и да ги изпращаш да ринат кал в засегнатите от наводненията райони само за да покажеш пиар ефект пред публиката", коментира по същото време Мария Капон, водач на листата на Коалиция ДЕСНИТЕ във Велико Търново, цитирана от БГНЕС.

"Тази медийна демонстрация на Бойко Борисов ще струва нощувките и храната на 470 души, които демонстративно са командировани, за да покажат съпричастност. Ако някой наистина искаше да помогне от партия ГЕРБ, можеше да изпрати местните си структури, а не ГЕРБ старейшини, което ако не беше срамно, щеше да звучи комично", коментира тя.