Премиерът Бойко Борисов  присъства на осмата политическа академия на Жени ГЕРБ, която се проведе във Велико Търново през уикенда. В същия ден в града имаше и мач между отборите на Етър и ЦСКА-София. Така градът се оказа под засилено полицейско присъствие. Имаше шествие на феновете на "червените" и в него се включиха хиляди.

Важно е уточнението, че шествието започна точно от Военния клуб, в който беше сбирката на Жени ГЕРБ.

Което полицейско присъствие бе коментирано от политолога проф. Евгений Дайнов във Фейсбук в контекста на визитата на Борисов.

Ето какво написа по този повод той:

"Вчера по обяд, минавайки през центъра на Велико Търново, си помислих, че тече преврат*.

Малките улици покрай Военния клуб бяха завардени от спрели напреки полицейски автомобили. Самият клуб беше опасан от 7 - броих ги - камионетки на Жандармерията, от ония с решетките на прозорците и с мрежи покрай корпуса против гранати. Огледах се за водно оръдие или някой и друг танк. Вреше от жандармеристи и милиционери.

После разбрах - ГЕРБ били in town.

Интересно дали така правят навсякъде - като се изсипят, да се отнасят като към покорена територия, населена с не докрай укротени туземци?

"Гласувайте за ГЕРБ, за да ви пазят от комунистите", е положението".

Дори Дайнов да е преувеличил с твърденията си това не отменя отдавна известния факт, че нашите държавници задължително пътуват с лъскави коли и охрана. Докато колегите им в страните от Западна Европа често могат да бъдат видени в градския транспорт или на велосипед.

Ето и официалната информация от ГЕРБ за събитието. Пред конференцията Борисов е заявил, че няма да допусне нов Възродителен процес, отговаряйки на обвиненията, че в последните дни управляващите влязоха в достлук с ДПС.

"Всичко, сторено от БКП/БСП, остава и не може да бъде забравено. БСП са били в коалиция с ДПС, нека не го забравят. Ние обаче никога няма да бъдем. Нека БСП също да излязат и да кажат същото", казва още Борисов.

И разбира се не пропуска да повтори за пореден път, че "държавата постигна рекорден БВП от 116 млрд. лв., 10% ръст на доходите тази година, като очакванията са за ново 10% увеличение догодина". Според Борисов "икономиката расте, а безработицата и контрабандата падат". И изтъква колко са важни балансираните отношения с Русия.

Ако се съди по снимковия материал, публикуван на фейсбук страницата на "Жени"- ГЕРБ, то една голяма част от събитието е била посветена на това - възможно най-много членки на женската организация да се снимат с Борисов.