- Здравейте, уважаеми зрители, предаваме на живо от площада на Дропла. Започва битката за Дропла! Страстите се нажежават – агитките вече са тук. Започва! Започва! Започва битката за Дропла! Първо нашата репортерка Карамела Малебиева ще подгрее симпатизантите на 17-те партии, които приеха нашата покана. Карамела?

- Здравей, Витамин! Предаваме от сърцето на агитката на Партията на кифтетата. Тук въпросите вече напират!

- Аз искам да ги питам тия тюфлеци болят ли ги зъбите. Болят ли ви зъбите ве, пидали шаврантийски, ислямисти чифутски, вий продадохте народа бе!!!

- Ето, имаме първи въпрос от публиката, Витамин?

- Битката за Дропла започва. Партията на кибапчетата отговаря на въпроса от Партията на кифтетата. Вие сте.

- Това е долна инсинуация! Не ни болят зъбите, но аз искам да ви кажа какво предлагаме на избирателите си...

- Не, не, кажете дали ви болят зъбите?

- Казах ви, че това са глупости. Нека кажа какво ще направим...

- Имаме по-интересни теми. Карамела, как хората приемат обещанията на кандидатите?

- Витамин, както и нашите зрители виждат, тук страстите се нажежиха до нажежаване! На-же-жа-ва-не! Вече сме в агитката на Партията на кибапчетата. Имаме контравъпроси. До мен е тази госпожа, която се е подготвила. Кажете, госпожо.

- Ний от зарана сме тук, защото искам да разкрия на българския народ истината. Тези от Партията на кифтетата тайно нагъват кибапчета, а народът е докаран до просешка тояга. Затова ли пръскате отрова със самолетите? А? За да не ви пречим да нагъвате и кифтета, и кибапи, нали?

- Благодаря ти, Карамела. Това са важните въпроси за хората. Вие как ще отговорите?

- Ние от Партията на кифтетата отхвърляме всякакви опити да ни обвързват с кибапчетата. И то точно вие, които от толкова години сте заедно с Партията на кърначетата. Не ви ли е срам да ни приписвате собствените си грехове?

- Ето, важен въпрос. Не ви ли е срам? Кажете с Да или Не, не ви ли е срам?

- Не, няма той да отговори. Омръзна ми да чакам и сам си взимам думата. Ние от Партията на мешената скара обещаваме никога повече клетият ни народ да не е принуден да избира между кифтета и кибапчета. Ние обещаваме мешена скара на всички, 1 милион работни места само в Дропла. Ще ги получите по таблетите.

- Ето, уважаеми зрители. Вече имаме конкретни обещания. А вие от Партията на свинските шишчета нещо предлагате ли?

- Вижте, това шоу едва ли става за гледане. Нека се опитам да кажа три неща, които смятаме да променим и така да увеличим работните места и доходите. Първо, ще въведем...

- Благодаря ви, благодаря ви, ще имате възможност по-късно да продължите. А сега да видим един репортаж, който Карамела Малебиева подготви вчера.

- Намираме се в Горна Дропла, тук хората нямат работа и казват, че няма да гласуват. - Не мислят за народа, само крадат. Няма да им гласуваме! Ще видят те! - Такова е настроението в Горна Дропла. Тук хората се страхуват и от друго, но не го споделят пред камера – научили, че ще ги обединят с Долна Дропла и Дропла, а пък кметът искал да огради дерето и няма да имат къде да си изхвърлят боклука. Витамин, връщаме се при теб.

- Благодаря, Карамела. Видяхте истинския живот. Кажете, защо ще обединявате Малка Дропла с Голяма Дропла?

- Първо, селата се казват Долна Дропла и Горна Дропла. Второ, ние изобщо нямаме такова намерение.

- И ние нямаме такова намерение.

- Разбира се, че това не е в програмата ни. Това е измислица.

- Кажете, кажете, защо ще обединявате Горна Дропла с Долна Дропла? Хората питат, видяхте репортажа на нашата колежка Карамела Малебиева. Кажете де?

- Не знам за какво говорите, но ние сме предвидили да дадем повече правомощия на малките кметства, за да могат...

- Благодаря ви, трябва да прекъснем за реклами. Ето ги.

- И тази вечер лидерът на Партията на мешената скара събра един милион симпатизанти в читалището на Чернокоп Зарганово. Лидерът обеща да вкара в затвора лошите, да потупа по рамото добрите, а на народа – мешена скара. По таблетите.

- Отново сме на площада в Дропла. Битката продължава. По време на рекламите тук страстите се нажежиха още повече. Веят се знамената. Полетяха домати, краставици, варени картофи, броколи и всичката гарнитура, която партиите на кифтетата, на кибапчетата, на шишчетата и на мешената скара си бяха подсигурили. Последни изречения.

- Ние ще запазим българщината, няма да позволим да ни крадат учебниците, учениците ще ходят с народни носии, всяко междучасие ще пеят „Излел е Делю хайдутин“, а на всяка граница ще издигнем паметници на Ботев, Левски, Караджата и Кобрата.

- Това са лъжи. Ние първи предложихме програма за саниране на паметниците – ще увеличим с по два метра всеки паметник, ще върнем руския език още от забавачките, ще вкараме в затвора всички пидали!

- Благодаря ви, толкова много конкретни обещания. Нашите зрители трябва да са доволни. А вие нещо искате ли да кажете за финал?

- Ако ми позволите, да кажа какво предлагаме. Първо, ще започнем от...

- Благодаря ви много! Времето ни притиска. Това беше битката за Дропла. Публиката беше на крака, заредихме ви с адреналин и настроение от сутринта. Това е истинският живот, истинските кандидати и истинската телевизия. Очаквайте ни утре на площада в Мало Шаврантиево.