Водачите на пловдивските листи на Реформаторския блок - д-р Димитър Шишков, и на Патриотичния фронт - Славчо Атанасов, напуснаха организирания от бТВ предизборен дебат в центъра на Пловдив.

Д-р Шишков и бившият кмет Атанасов няколко пъти призоваха водещия Антон Хекимян да въведе ред в импровизираното студио на открито. След като това не се случи, двамата не се появиха в кадър след прекъсването за реклами.

Провокациите започнаха от агитките на ДПС и "България без цензура", които използваха мегафони, тромби, тъпани и гласовете си, за да заглушат думите на всеки друг, освен на собствените си кандидати.

Водачът на листата на ДПС - бившият областен управител Венцислав Каймаканов, призова агитката от "Столипиново" да се оттегли и да оставят само транспаранта, който бяха опънали точно зад гърба му. Част от симпатизантите му го послушаха. Водачът на листата на "България без цензура" Дяко Дяков също помоли своята агитка да се държи възпитано, но и това не свърши работа.

Най-шумно бе освирквана Менда Стоянова от ГЕРБ. Накрая бТВ прекрати излъчването без дори водещият да има възможност да закрие.

Другите участници бяха Георги Търновалийски от БСП и Валентин Петров от АБВ.