Очакваме да има около 12-15 хил. човека на откриването на мото сезон 2019 в София. Това каза в интервю за "Фокус" Георги Янчев от сдружение „Софийски мотористи“ по повод откриването на мото сезон 2019 в София, което е днес.

„Тази година за откриване на мото сезон 2019 в София, ще се съберем в 8.00 часа сутринта на вип паркинга на София Ринг мол, откъдето ще поемем към площад “Свети Александър Невски“, посочи Георги Янчев.

Той поясни, че там ще бъде отслужена литургия за безопасност на сезона и за здраве на всички мотористи.

„Оттам шествието в 11.00 часа ще поеме към резиденция “Бояна” (пред Националния исторически музей). Там събитието ще продължи целия следобед“, каза още Янчев.

По думите му ще има стънт шоу, забавни игри със състезания и други атракции, които ще бъдат обезпечени с подкрепата на КАТ, СДВР, Столична община, съвместно със Sofia Riders и клубовете в столицата.

„Заедно сме направили стегната организация, за да няма инциденти“, отбеляза Янчев. „По наши груби сметки всяка година участниците са все повече и повече, затова очакваме на резиденция „Бояна“ да има около 12-15 хил. човека. На събитието няма да има само мотористи, а ще има и доста хора, които се радват на моторите и ги харесват“, каза още той.