100 000 седесари не биха избрали ГЕРБ и СДС. Това заяви пред БНР Радан Кънев, водач на листата на "Демократична България" за европейските избори.

Според Кънев коалицията между ГЕРБ и СДС ще е "вечна, защото поглъщането чрез коалиране е един път". Според него именно заради това от СДС дълго са се колебали.

"Въпреки че тяхното решение за мен не е весело, аз не мога да не го приема и уважа. Знам, че СДС взе трудно решение, аз не съм анализатор, но като политик ще кажа, че 100 000 седесари ще гласуват за ГЕРБ по-трудно отколкото за БСП, защото помнят репресивния апарат на държавата, който буквално ги смачкваше по време на изборите през последните години. Така че тези 100 000 седесари не биха избрали ГЕРБ и СДС при предстоящите избори", смята Кънев. 

Той обикалял България, говорел с тези хора и "към днешна дата те ще гласуват за "Демократична България", а не за коалицията между СДС и ГЕРБ.

"И така ще помогнат на "Демократична България“ да има двама, а не един евродепутат. А тази подкрепа ще бъде един много силен старт за предстоящите местни избори през есента", смята Кънев.

По повод оттеглянето на Светослав Малинов от листата на "Демократична България" той е сигурен, че "политическата кариера на г-н Малинов само ще спечели от тази демонстрация на етика и политическа почтеност".

"Срещам приятели, които са участвали повече от веднъж в свалянето на БСП от власт, но днес се колебаят дали да не гласуват за тях, само и само цитирам - тия да се махнат от властта", каза още Кънев.