Тереза Мей се готви да предложи на Джереми Корбин сделка за плавен "Брекзит", която да е законово обвързана с т. нар. „катинар на Борис“ [на името на Борис Джонсън – бел. ред.]. Така ще бъде трудно на всеки следващ премиер, който е и евроскептик, да се отскубне от подобна сделка, след като тя напусне Даунинг Стрийт 10, пише в неделното си издание "Таймс".

В последен опит страната да напусне Европейския съюз още през тази година, екипът на Мей чертае планове как да създаде закон, който да е гаранция, че депутатите ще имат последната дума за окончателната сделка с Брюксел за "Брекзит".

Борис Джонсън. Снимка Архив

Високопоставени личности от Даунинг Стрийт ще кажат на депутатите от торите, че те се изправят лице в лице с „абсолютния шанс“ или да приемат един ребрандиран митнически съюз с Брюксел, или „да изгубят Брекзит“.

Междупартийните разговори, които започнаха в петък, осветлиха факта, че лейбъристите недоволстват от липсата на готовност от страна на Мей да пренапише политическата декларация с Брюксел, която на практика предлага карта на онова, което очаква Великобритания при Брекзит със сделка, пише "Фокус".