„За по-малко от една седмица, по безпрецедентен начин в Турция бяха открити 50 нови изборни секции, плюс тези 86, които бяха на изборите през 2013 г. Това не се е случвало никога и може да се организира само и единствено ако турската държава подпомогне ДПС”.

Това каза в ефира на Нова телевизия бившият народен представител Яне Янев, който алармира, че всъщност Турция ще изпрати 10 депутати в българския парламент. Янев коментира, че ДПС имат влияние и върху други секции извън Турция, в европейски държави като Холандия, Германия, Испания, което ще им даде възможност да контролират над 200 секции извън територията на Република България.

„Тези 200 секции биха осигурили на ДПС над 100 хил. гласа, което ще бъде безпрецедентно голям вот”, каза лидерът на РЗС.

Янев посочи, че ДПС винаги е защитавало интересите на определени групировки и партии в Турция.

„Това, което стана на последните президентски избори в Турция, беше и с помощта на българските изселници. Не заради това Ердоган приема Местан, а за да даде знак, че има специално отношение към България”.

„Благодарение на турската държава ДПС прокарва определени лобистки интереси на територията на целия Европейски съюз. Депутатите им в ЕП са по-малко депутати на България, отколкото на Турция”, коментира Яне Янев.

 Според лидера на РЗС, ДПС ще бъдат втора политическа сила и европейските институции ще обсъждат този казус. Той допълни, че партията на Местан, благодарение на турската държава, прокарва определени лобистки интереси на територията на целия Европейски съюз. 

Янев беше категоричен, че в парламента ще влязат само 3 партии - ГЕРБ, ДПС и БСП - и във всички случаи след изборите ГЕРБ ще има над 130 мандата.