Достъпът до социалните мрежи Фейсбук и Инстаграм беше прекъснат днес от около 13,30 до 16 часа българско време, оплакаха е потребители.

За същия проблем в съседна Гърция съобщи атинският всекидневник "Катимерини" на уебизданието.

Нямаше веднага обяснение от социалната мрежа.

Според "Катимерини" подоби сривове има и във Великобритания и в Италия.

По-късно Асошиедед пред и ТАСС, цитирани от БТА, съобщиха, че е имало срив във функционирането на социалните мрежи Фейсбук (Facebook) и Инстаграм (Instagram), както и на комуникационното приложение УотсАп (WhatsApp) в редица страни по света днес.

За проблеми се съобщава в САЩ, Европа и Сингапур, предадоха агенциите, позовавайки се на специализирания сайт Даундитектър (Downdetector).
Сривът на Фейсбук е започнал в 6.28 ч. източноамериканско време (13.28 ч. българско време).

Потребители са се оплакали, че са имали проблеми със зареждането на своята страница, с влизането си в социалната мрежа или че изобщо профилът им е бил недостъпен.
Сривът на Инстаграм е започнал само 5 минути по-късно - в 6.33 ч. източноамериканско време, а проблемите с УотсАп - след още по-малко от половин час - в 6.58 ч. източноамериканско време. Потребители на комуникационното приложение са се оплакали, че не могат да изпращат и получават съобщения или че изобщо не могат да влязат в системата.
Най-много сигнали за проблеми са били подадени във Великобритания, Франция, Италия, Гърция, Чехия и Сингапур. Засега не се съобщава за срив в Русия, отбелязва ТАСС.
АП припомня, че Фейсбук придоби Инстаграм през 2012 г. и УотсАп - две години по-късно. Според данни на компанията Фейсбук всеки ден има над 1,52 милиарда активни потребители.