Десетки борови дървета са били изсечени за няколко часа до оградата на стадиона в софийското село Бистрица. Това съобщи в."Сега". Сигналът до медията е дошъл от арх. Димитър Димитров от сдружението "Граждани за София".

По думите на архитекта боровете са изрязани и извозени от мястото за кратко време. Дърветата са садени преди 40-50 години и са били напълно здрави към момента на отсичането, поясни още той.

Проверка на "Сега" на място е показала, че в района още мирише на прясно отрязана дървесина. Част от дънерите са покрити с клони, а други са намазани с кал. Вестникът се е свързал с кмета на Бистрица Николай Гюров,който обаче е препратил въпросите към администрацията на столичния район "Панчарево". Това била институцията, която дава разрешения за рязане на дървета в района. Кметът обаче е потвърдил, че доскоро на мястото е имало горичка, но не знае повече по случая.

Сателитен поглед към помощното игрице на "Витоша" (Бистрица), до което е имало борова горичка. От другата страна е горлемият стадион на тима. Google Maps

От администрацията на район „Панчарево” са поискали „Сега” да постави въпросите си в писмен вид. Обещана е била и проверка. Към момента отговори няма, казват от изданието. .

Изчезналата горичка се е намирала в непосредствена близост до помощния терен до централното игрище на стадиона на ФК „Витоша" (Бистрица). Това е отборът, в чийто състав за ветерани играе премиерът Бойко Борисов.

Клуб Z също търси информация по случая.