Двама бити с камъни полицаи, 3 потрошени служебни коли и 20 роми в ареста. Това е равносметката от поредната шумна ромска сватба в квартал "Победа" в Бургас, съобщи Би Ти Ви.

"Инцидентът е станал в събота", разказа Красимир Керязов, шеф на Първо РПУ в Бургас. На няколко пъти граждани са се оплакали в полицията от силния шум, който вдига поредната ромска сватба в махалата. Полицаите дошли и се опитали да накарат сватбарите да намалят шума, но това се оказало невъзможно. Служителите на реда се намесили ефективно чак след като сватбарите се сбили помежду си. Полицаите се опитали да неутрализират конфликта, в резултат на което агресията се насочила срещу тях. Униформените се оттеглили, тъй като силите не били равностойни. Впоследствие извикали подкрепления, но отново се въздържали от действия, тъй като районът бил зле осветен, а на сватбата имало много малки деца. Постепенно напрежението спаднало.

"Ред може да се въведе с повече полицаи, но не им достигат силите. Ще настояваме пред МВР да увеличи щата". Това каза Веселин Василев, който отговаря за обществения ред и сигурност в общината.