Лично лидерът на "България без цензура" (ББЦ) Николай Бареков ще ръководи замислената от партията блокада на границата с Турция между 1 и 5 октомври. Това казаха пред Клуб Z от пресцентъра на формацията. На границата ще бъде и Росен Петров, а основната тежест ще падне върху организацията на ББЦ в Хасково. Идеята на мероприятието е да се попречи на изборния туризъм от южната ни съседка за деня на парламентарните избори.

Блокадата ще се съсредоточи върху ГКПП "Капиран Андреево". Тя ще бъде насочена само срещу автобуси, които превозват туристи и няма да пречи на другите видове транспорт. Според ББЦ разпознаването на туристите, които идват в България специално да гласуват и онези, които просто се връщат от екскурзия в Турция щяло да е лесно. От партията изтъкнаха, че  едните се водят от водач, като има и десетници, и стотници, а начело на другите е само екскурзовод.

От ББЦ признаха, че е възможно да се стигне до напрежение и дори до стълкновения с полицията. Хората на Бареков ще се опитат да спазват максимално указанията на органите реда. Според актива на ББЦ евродепутатският имунитет на Бареков също щял да помогне ако се стигне до проблеми с полицията.

Клуб Z изпрати запитване до МВР с въпрос как ще реагират органите на реда ако замислената блокада на ББЦ стане факт. Отговорът ще бъде публикуван веднага след получаването му.