Съвместното управление на БСП и ДПС е виновно за всичко което се случва през последната година и половина в държавата, включително и в КТБ. Двете партии са срутили тази банка, която преди това са експлоатирали.

Това каза в студиото на сутрешния блок на Нова тв зам.-председателят на ДСБ и бивш шеф на следствието ген. Атанас Атанасов.

"Цялата тази история с КТБ беше основно забърката по време на правителството на Пламен Орешарски - управлението на ДПС и БСП. Вчера гледам една снимка на Сергей Станишев със семейството си на една яхта. Този човек се измъкна като връв от тук. Той даде властта на това марионетно правителство на Орешарски на ДПС и сега това не се коментира", каза още Атанасов.

По думите му появата на собственика на КТБ Цветан Василев в Белград, прокурорското постановление за ареста му и всички събития от изминалите няколко дни са "доста нагласена история".

"Това е нормално, защото Цветан Василев не е случаен човек. Сгурен съм, че това е добре обмислено и консултирано - част от усилията му да задържи тази банка", смята ген. Атанасов. 

По повод появата на депутата от ДПС Делян Пеевски, който отново заговори за заплахи за убийство пък бившият началник на следствието посочи:

"Не е изключено и двете страни да се страхуват, знаейки какво са правили през годините. Сигурно си подклаждат постоянно заплахите. Сигурен съм и, че съществува опосртедствана комуникация между Всилев и Пеевски, Василев и Сараите". 

Ген. Атанасов призова и протестиращите вложители в КТБ да отидат да протестират пред БНБ и изрази съмнение, че някой се опитва да катализира и използва недоволството им. Междувременно в студиото влезе фолк певицата Луна, едноп от лицата на въпросните протести, а паралелно с нея по бТВ отново се жалваше друг от големите вложители в банката - Вежди Рашидов.

Подибно на политолога Огнян Минчев, който говори малко преди него, но в сутрешния блок на бТВ, и той призова ДПС "да бъде извадено от властта".

"Съществува риск за управлението на държавата. ДПС трябва да бъде реално извадено от властта. Да внимаваме България да не осъмне с правителство на малцинството на ГЕРБ с гласовете на ДПС", заключи ген. Атанасов.

Днес пък Софийският апелативен съд ще гледа жалбата на Василев срещу прокурорското постановление за задържането му за 72 часат. Миналата седмица Софийският градски съд не разгледа искането му, определяйки го като преждевременно заради неиздаденото още постановление.