Читатели на Клуб Z! Предизвикваме ви да ни споделите 10 заглавия на книги. Любими, които сте запомнили, харесали, които са ви развълнували и докоснали по някакъв начин. Книги, към които се връщате, за да препрочетете, за да си припомните реплика, за да върнете в съзнанието си някоя позабравена сцена.

Предизвикателството  вече е популярно във фейсбук, а и е приятно. Не е като трябва да се заливате с кофи ледена вода, то вече и доста захладня.

Молба - не преписвайте от интернет, че стават грешки. Не преписвайте и от другарчето, което имате за по-умно, защото не е това целта на занятието. Това не е тест на МЕНСА. Нито по-оригиналност. Не се търси и трактатът с най-дълго и сложно име на латински. Или на санскрит.

Това не е списъкът със задължителна литература от училище. Няма нужда да слагате четирилогии, особено като не сте сигурни в имената на отделните книги.

Ако много държите, винаги може да сложите и "Хари Потър" в списъка, но ако не настоявате чак толкова, може и да го пропуснете. Той и е без това вече донесе милиони и слава на авторката си и е по последни данни фаворит във фейсбук.  Няма нужда от нашата подкрепа. Добре си e и така. Това не означава непременно, че ви подтикваме към "Под игото". Вазовият роман вече беше избран за най-добър роман в една друга класация. Между тези две крайности има нелош избор и от други книги.

Действайте, а ние после ще обобщим резултатите и ще ви представим нашата си класация - за любимите книги на читателите на Клуб Z!