„Аз бях един от хората, които бяха против Цветан Василев да се занимава с политици и го предупредих, че като че ли прекалено много фронтове е отворил с политици и съдбата му ще бъде тежка. Не помисли за това, че е бизнесмен. Мисля, че този човек беше ударен от политиците”, зяви лидерът на ББЦ Николай Бареков в рубриката „Карай направо” по Нова телевизия.

Бареков разговаря с Диана Найденова, докато двамата пътуваха към бургаската мина "Черно море". Той заяви, че иска ново правителство и нови хора. На въпроса "Кой е той?", новият политик отговори: "Едно обикновено момче от Пловдив. Успях да се реализирам". В разговора Найденова му припомни, че когато беше близък с Бойко Борисов, той каза на подкрепящите кабинетът в оставка на ГЕРБ да се махат. Тогава селскостопански производители с трактори и животни се събраха пред парламента в подкрепа на Борисов.

„Когато се обърнах към фермерите, аз реагирах като софиянец, който живее в центъра на София и си изкарва там прехраната. Когато разбрах колко са се обърнали нивата в България и как да живееш в центъра и да си изкарваш там парите е едно, а да живееш извън София и да не можеш да си изкарваш парите е друго, съм се разкаял за постъпката си и съм се извинявал много пъти на тези хора”, опрадва се Бареков.

В разговора беше припомнено и, че по-късно, когато се скара с Борисов, поиска оставка на президента, Бареков получи 1 млн. евро компенсация от телевизия, която се намира в същата сграда с офисите на Цветан Василев.

„Оставката на президента беше във връзка с негови действия преди да стане президент. И след като стана президент. Сега си давам сметка с днешна дата”, заяви лидерът на „България без цензура”.

Относно получената премия, той отвърна, че тя е била част от неговите заплати, които взимал като изпълнителен директор на телевизията.

„Парите съм си взел по банков път, платил съм си данъците. Бях против телевизията да се мести административно в сградите на Василев”, добави той.

Днес лидерът на ББЦ ще даде пресконференция по повод на заканата си за затварянето на границата ни с Турция. В понеделник Бареков заяви, че той заедно с колегите му от движението ще блокират ГКПП "Капитан Андреево" с жива верига. По думите му блокирането щяло да бъде за "спряване с изборния туризъм".