Премиерът Бойко Борисов инспектира началото на строителните работи по изграждането на обходния път на град Поморие. Участъкът е част от първокласния път I-9 Слънчев бряг – Бургас. В строителството на отсечката с дължина 5,8 км, ще се инвестират около 20,6 млн. лв. от бюджета. Изграждането на обходния път на Поморие е последният етап от модернизацията на пътя Бургас - Слънчев бряг.

„Две фирми едновременно работят, паралелно с това ще направим и обхода от АМ „Тракия“ директно да се влиза, въобще да не ходим до кръговото на Бургас. Тогава ще се разтовари и трафикът за Поморие. Ще ви проверявам“, каза министър-председателят Борисов и допълни, че ще се строи и през лятото, тъй като територията не е курортна зона.

Първокласният път I-9 е от изключително значение за Бургаския регион. Трафикът по него е интензивен целогодишно и с построяването на обходния път транзитното движение ще се изнесе извън град Поморие, ще се повиши безопасността на движението и ще се намали замърсяването на въздуха. В строителството на отсечката с дължина 5,8 км, ще се инвестират около 20,6 млн. лв. от републиканския бюджет. Пътят ще преминава изцяло по ново трасе и строителните работи по никакъв начин няма да затрудняват трафика през предстоящия туристически сезон.

По думите на Борисов пътят трябва да е готов след 10 месеца - ако има мека зима. Той спря да разговаря с работници, след това стигна до мястото, където местните управници и граждани се бяха събрали да го посрещнат. Ахелойските баби бяха приготвили питка, а това стана повод Борисов да "издаде" как Владислав Горанов вече питал дали в този ден все пак ще ядат нещо.

Пътят е бил проектиран прези 30 години, а чак сега се строи, стана ясно от срещата. Даже щял да е готов преди две години, ако не били обжалвания на търгове, което завабило работата, обясни Борисов и се зарадва, че вече законът е променен и обжалвания... няма. 

Преди спирката в Поморие Борисов и придружаващите го министри бяха в Пазарджик и Асеновград, а след това стигнаха до Бургас. След това спирката е Болярово - за инспекция на разширението на газопреносната мрежа от турско-българска до българо-сръбска граница.