Пролетният базар на книгата е едно от най-обичаните и чакани културни събития в столицата. Тази година под покрива на Националния дворец на културата ще се съберат над 160 български издатели и книготърговци. Официалното откриване ще бъде на 28 май, вторник, а ние, от „Просвета“, както винаги ще бъдем там, за да Ви приветстваме и да Ви помогнем в избора на най-интересното и полезно четиво.

На щанд номер 114 (партер) ще намерите нашите най-успешни и търсени издания на учебници, учебни помагала, образователни ресурси, научна, справочна и художествена литература. Всички заглавия, закупени от щанда, ще се предлагат с 20% ОТСТЪПКА. А при всяка покупка на стойност над 10 лв. ще получите подарък ваучер с 15% отстъпка за следващата си покупка от книжарницата на „Просвета“ в гр. София.

За първи път ще имате възможност да разгледате най-новите ни учебници за 4. клас по всички предмети, които получиха положителната оценка на МОН и бяха приети без забележки.
Разгледайте ги на този линк: http://www.prosveta.bg/novite-uchebnitsi-za-4-klas

Въпреки че някои от нас са пораснали, всички очакваме с нетърпение лятото, а заедно с него – и дългите ваканции. Разбира се, защото добре сме се подготвили. Поредицата „ВЪЛШЕБНО ЛЯТО“ съдържа четири образователни книжки за ученици от 1. до 4. клас. Те увличат малките читатели чрез забавни задачи и упражнения, които с лекота ще затвърдят изученото в клас по вълнуващ и интересен начин, превръщайки ученето в приключение.

Ако детето Ви обича математиката или обратното – има затруднения, покажете му забавната страна на числата. Математическите компютърни игри „МАЙМУНСКИ ПРИКАЗКИ“ са отличен начин децата да се учат и упражняват, докато играят. Това е оригинален, иновативен метод, който съчетава математическите умения, логическото мислене, работата с технологии, която децата толкова много обичат, и не на последно място – забавлението. Поредицата „Маймунски приказки“ е предназначена за ученици от 1. до 5. клас.
Научете повече за тях ТУК.

Подготвили сме и две премиери на нови книги. Заповядайте на 31 май от 18 ч. в Мраморното фоайе на НДК, където ще Ви срещнем с Росица Чернокожева и книгата ѝ „Българската литература за деца – психоаналитични и психодраматични прочити“. Второто заглавие е „Културни сцени на политическото“ от проф. Ивайло Дичев, за което ще поговорим повече на 2 юни от 16 ч., на същото място.

Не забравяйте, че може да ги купите с 20% отстъпка само в рамките на панаира.

Всички наши заглавия може да разгледате на този линк: www.e-uchebnik.bg

Изложението ще бъде открито на 28 май от 10 ч. в Националния дворец на културата и ще продължи до 2 юни.

Ще се радваме да се срещнем с всеки от Вас, за да ни разкажете какви са Вашите впечатления от изданията ни и с какво още можем да бъдем полезни на Вас - родители, учители и ученици.

А ние обещаваме да Ви заредим с добро настроение и с още по-добри учебници и книги!

Очакваме Ви!

Екипът на "Просвета"