С амбициозно начинание се зае лидерът на "България без цензура" (ББЦ) Николай Бареков. Закани се да осъди... цялата партия ДПС.

"30 години след Възродителния процес, ДПС продължава да спекулира с политическа карта и да внася туркоезични избиратели с български паспорти, които гласуват едновременно за Ердоган и за Местан. Българският народ, а не ДПС дава властта, г-н Местан. Не бъдете толкова високомерен", обърна се задочно към лидера на Движението "новият политик", цитиран от пресцентъра на партията си и се закани:

"Само за седмица бях наречен фашист от Бахри Юмер, а сега аз и моите колеги, с които искахме да затворим турската граница, бяхме наречени болни мозъци. Ще дам цялото ДПС под съд, в това число Местан и Юмер. Атаките срещу мен дойдоха от няколко страни. За първи път ще подам иск срещу цяла политическа партия".

Повод за думите му е изказване на лидера на ДПС, в което той нарича ръководството на "България без цензура" "болни мозъци" и сравнява лидерът на формацията с Тодор Живков.

Бареков обмисля и да предложи законопроект в следващия парламент, който да забрани партиите на етническа основа, "независимо дали са цигански, турски или български, които експлоатират избиратели, които нямат елементарни познания по български език".

Не е много ясно защо ще пише специален закон, ако влезе в парламента, тъй като етническите партии са забранени в основния закон.

Задължително ще се въведе и образователен ценз за гласуване, съобщават още от пресцентъра на партията му.