Депутатът от ДПС Делян Пеевски отново дойде на работа в парламента днес. Това се случва за четвърти път от началото на мандата на този парламент, от който минаха повече от две години.

Очаквано появата на Пеевски предизвика небивал интерес сред репортерите в парламента. Той коментира актуалната тема за субсидиите на партиите, като заяви, че ДПС няма да подкрепи предложението на ГЕРБ тя да е 1 лев на глас. От движението обаче ще предложат субсидията да е 0 лв. 

"За нас това е див популизъм, което се предлага. Хубаво е да се изясни какво правят партиите после. За нас това значи фалит на партиите при 1 лев субсидия. Нормално е, ако ще се променя моделът на финансиране, да бъде 0 лева и отворено финансиране от американски тип от ясни и прозрачни донори. Ако не сменим модела на финансиране, нямаме партии в политиката и всичко ще е собственост на олигарсите. Изборът е на партиите", обясни Пеевски.

Предложението за субсидия от 1 лев на глас бе направетно лично от премиера Бойко Борисов и ГЕРБ през миналата седмица. Предстои то да се гледа на първо четене.