Испанският актьор Антонио Бандерас планира да напусне Холивуд и да се върне в родната си страна, за да работи върху повече европейски проекти.

След като се раздели със съпругата си Мелани Грифит, звездата от холивудските "Филаделфия", "Атентатори", "Десперадо", "Маската на Зоро" обяви, че иска да снима повече испански продукции. Това веднага породи обосновани предположения, че американският начин на живот му е дошъл до гуша и той е готов да му обърне гръб. Освен това качествените филми за голям екран в Щатите напоследък са под санитарния минимум.

"Искам да се прибера вкъщи и да правя филми тук. Холивуд вече е просто една марка", каза Бандерас по време на филмовия фестивал в Сан Себастиан в Испания. За незнаещите припомняме, че звездата на Антонио изгря именно в родината му в края на 80-те години на миналия век с великолепни роли във велики филми, като например "Ела, завържи ме" и "Жени на ръба на нервна криза" на Педро Алмодовар.

54-годишният днес актьор беше женен за 3 години по-възрастната Мелани Грифит цели 18 години, но през юни тази година двамата обявиха раздялата си. Звездите подадоха молба за развод с мотива "непреодолими различия".