Още новини за евентуална четвърта част на „Матрицата” пристигат от Австралия. Последната е от 28 юни – Майкъл Б. Джордан, за когото се смяташе, че ще замени Киану Рийвс в предстоящ филм от света на „Матрицата”, щял да поеме ролята на друг актьор от култовата трилогия. Но все пак е възможно да изпълнява главната роля.

Информацията, изтекла нерегламентирано още през 2017 г., е била интерпретирана неправилно. Актьорът от „Крийд“ и „Черната пантера“ е бил избран да играе не Нео, а младия Морфеус (Лорънс Фишбърн) и бъдещият филм щял да разказва предисторията на събитията от първите три части. Това съобщава австралийският сайт sausageroll.au в сряда – със забележката, че повечето медии, следящи новините за проекта, са разбрали неправилно обявеното участие на Джордан.

По-рано този месец различни медии обявиха, че Киану Рийвс ще бъде в новия филм от света на „Матрицата” – който още не е съвсем сигурен – и мнозина автоматично приеха, че става дума за продължение на историята на Нео и Киану отново ще бъде главният герой, но не е точно така. Актьорът наистина може да се завърне в същия образ, но той вече няма да е главният герой във филма. Рийвс обяви, че такова предложение ще бъде като подарък за него и не би могъл да каже „не“, ако режисьори са отново Уашовски.

„Те трябва да напишат сценария и да го снимат. И чак след това ще разберем каква е тази история. Знам, че звучи малко странно, но защо не?”, отговаря Рийвс на въпроса за възможността да участва в четвъртата част на поредицата, цитиран от руския сайт „Новая газета“ .

Площад Славейков