Руският президент Владимир Путин отправи нови критики срещу западния либерализъм на срещата на Г-20 в Япония, като заяви, че политики като приемането на мигранти са навредили на интересите на хората, предаде Асошиейтед прес.
След края на срещата в Осака вчера Путин заяви, че победата на президента на САЩ Доналд Тръмп на изборите през 2016 г. и спадът на популярността на традиционните партии в Европа се дължат на нарастващото недоволство от либералните политики.

"Либералната идея започна да се самоизяжда", заяви руският президент на пресконференция. "Милиони хора живеят живота си и тези, които разпространяват тези идеи, нямат досег с тях", добави той.

Според Путин притокът на мигранти в Европа е навредил на правата на хората, които "живеят в собствената си страна, според собствените си традиции, защо трябва да им се случва това?"

Руският президент подчерта, че макар либералните идеи да остават като цяло привлекателни, резултатите от изборите показват, че хората искат промяна.
Путин определи като "делова и прагматична" срещата си с Тръмп в кулоарите на срещата в Осака.

"Разгледахме почти целия списък от проблеми от взаимен интерес", добави той. "Като цяло тези консултации бяха полезни".

Според руския президент предполагаемата намеса на Русия в изборите в САЩ е била част от обсъжданите теми, но не съобщи подробности.