Тенис мач на малката централна столична улица „Иван Вазов“ се оказа катализаторът, принудил Столичната община да побърза с ремонта. Зам.-кметът Дончо Барбалов съобщи днес пред медиите, че през август ремонтът трябва да приключи. Междувременно строители отново влязоха в празния доскоро обект.

Улица „Иван Вазов“ е труднопроходима повече от година и докато чакат строителите да си свършат работата, гражданите решиха да поиграят тенис. Тъй като червеният чакъл на улицата прилича на клей корт, столичани „разчертаха“ игрище с тоалетна хартия и снимките им обиколиха медиите.

Броени дни след „Иван Вазов оупън“ се видя и финалът на ремонта - днес Дончо Барбалов оповести, че до месец очаква улицата да бъде завършена.

„Иван Вазов“ е малка улица с много инфраструктура – обясни зам.-кметът по транспорта и отговорник по ремонтите. – Знаете, работата започна през март миналата година, беше сменен към 760 метра канал, който е от 1905 г., както и към 760 метра водоснабдителна система от 1930 г. На практика това осигурява водоснабдяването и канала на голяма част от центъра на града – не само на живеещите на ул. „Иван Вазов“, говорим за карето между „Левски“, „Раковски“, „Аксаков“ и „Шести септември“. След това започва възстановяване на настилките и тротоарите заедно с пускането на ново улично осветление.“

Барбалов отбеляза, че междувременно от ЧЕЗ са извършили подмяна на непроходим колектор от 10 киловолта, който бил пред аварийно състояние; осъществена е и смяна на комуникации от „Виваком“. Зам.-кметът посочи, че очаква възстановяването на настилката по ул. „Иван Вазов“ да стане „максимално бързо, но и качествено“.

„Това, което имаме като уверения от строителя, е, че до средата на август приключва работа окончателно“, каза Барбалов.

Днес работниците се завърнаха на ул. „Иван Вазов“:

 

 

 

 

Снимки Емил Л. Георгиев/"Площад Славейков"

"Площад Славейков"