Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви пред бТВ, че партията ще излезе с позиция по отношение на избора на нов главен прокурор в началото на следващата седмица. Тогава изтича срокът за номинации. Според Нинова теоретично е възможно да има и други кандидати, освен Иван Гешев, който е единствен към момента. Единственият, който може да номинира кандидат е правосъдният министър Данаил Кирилов, който обаче вече каза, че най-вероятно няма да издига такъв.

"Теоретично е възможно това. Ще коментираме това  и ще излезем с позиция. Уважаваме процедурите, сроковете. Представете си, че има още кандидати. Да мине срокът, ще чуете нашето мнение. Не е редно партии да се месят в тази работа. Няма как политическа партия да покрепя главен прокурор", каза още Нинова.

На въпрос, че партиите, включително БСП, имат свои хора във ВСС, където ще се гласува новия главен прокурор, Нинова заяви:

"Политическите партии да казват на ВСС какво да прави не е добре. Това само Бойко Борисов може да си го позволи. Остават няколко дни, да уважим процедурата".

За хакерската атака в НАП Нинова припомни, че над 2 млрд. лв. са се изхарчили за електронно правителство.

"Резултатът е под нулата. Не остана срината система. 2 млрд. хвърлени на вятъра. Некадърно, корупционно свършена работа. Нестабилност, несигурност. Как да дойдат големи инвеститори и изобщо инвеститори в България? Това е опасно. Личните ни данни са на показ. Реакцията на правителството е абсолютно неадекватна", каза още Нинова.