Личната лекарка на Навални Анастасия Василиева, която го видя вчера, заяви, че е възможно опозиционерът да е бил отровен, предаде Асошиейтед прес.

43-годишният Навални бе откаран вчера в болница, след като получи остра алергична реакция в затвора, където излежава 30-дневна присъда за нарушение на законодателството във връзка с демонстрациите.

"Предполагам, че е възможно причината за "болестта" на Алексей Навални да е токсичен агент", написа във фейсбук Василиева, цитирана от Франс прес. 

Василиева заяви днес, че по тялото на Навални имало подутини, а на лицето му имало обрив, като това може да означава, че той е станал жертва на химическо отравяне. Лекарката каза, че по-късно днес отново ще й бъде разрешено да види опозиционния лидер.

Руският опозиционен лидер Алексей Навални е в задоволително състояние, заяви днес представител на болницата, където бе приет, цитиран от Ройтерс.

Причината за алергичната реакция или за отравянето все още не е ясна. Съмишленикът на Навални Леонид Волков допусна вчера, че наистина е възможно да става дума просто за алергична реакция, като аргументира предположението си с лошите санитарни условия в затвора, където Навални излежаваше присъдата си, пише БТА.