Британският тв сървайвър Беър Грилс и индийският премиер Нарендра Моди ще оцеляват заедно в необятната дива природа на Индия, съобщи тв звездата, цитиран от Ройтерс. 

"Хора от 180 страни ще могат да видят непозната черта от характера на премиера @narendramodi, докато той се отправя към индийската пустош, за да повиши осведомеността за защитата на животните и измененията на околната среда", заяви Грилс в Twitter.

 

 

В трейлъра на епизода, който ще бъде излъчен на 12 август и е част от сериала на Грилс "Човекът срещу дивото", се вижда как 68-годишният Моди се среща с водещия в Националния парк "Джим Корбет" в Северна Идния. Използвани са кадри на тигри, стадо слонове и елени, които се движат в далечината.

"Ти си най-важният човек в Индия, моята работа е да те пазя", споделя във видеото Грилс на Моди.

Министър-председателят обяви, че епизодът ще демонстрира природното богатство на страната:

"Години наред живях сред природата - в планини и гори", заяви Моди в официално съобщение, цитирано от "Дискавъри". "Тези години имаха дълготрайно въздействие върху живота ми. Така че, когато ме попитаха дали искам да участвам в специална програма, която ще се фокусира върху живота отвъд политиката и която е свързата с природата, бях едновременно заинтригуван и склонен да участвам в нея", допълни той.

Нарастващото население подлага на сериозен натиск флората и фауната на държавата.

Индия, която се простира от снежните върхове на Хималаите на север и до горещите тропици на юг, е убежище на повечето диви тигри в природата. През последните години леопардите все по-често влизат в конфликт с жителите на страната заради намаляването на хабитата им. 

Миналата седмица селяни от Северна Индия пребиха лъвица до смърт, след като разкъса мъж, предадоха местни медии.