Нешка Робева защитава Николай Бареков и „България без цензура“ със същия ентусиазъм, с който някога е защитавала Тодор Живков. Такова обвинение към треньорката по художествена гимнастика отправи в ефира на Нова тв режисьорът Евгений Михайлов от Движение „22 септември“, което подкрепя ГЕРБ на тези избори.

В началото Робева заяви, че „това е твърде смърдяща кампания, извинявам се за израза, но отдалече мирише.“ Тя подкрепяла „най-атакуваната партия“.

„Такова чудо не съм виждала през целия си живот, каза треньорката. - Заставам зад този, който е посочен като необходимия грешник. Защо не си припомним за какво излязоха хората на улицата, защо имаше грамади пред кметството във Варна, защо се самозапалваха хората?“

Дотук Михайлов мълчеше или репликираше откъслечно, но грозният скандал се разрази в мига, когато Робева опита да намеси в разговора т.нар. афера „Костинброд“.

„Нещо странно става в нашата държава, води се кампания, предимно по медиите и медиите наистина взимат позиция, в която толерират една партия, която доведе до това да я извадят на улицата, да я изхвърлят от управлението, да бъде отговорна за купени гласове, 480 000 бюлетини, подговени, надписани...“, започна треньорката, но тутакси бе прекъсната от Михайлов.

„Не ви ли е срам! Вече една година повтаряте лъжи. Явявате се защитник на този, който сътвори тази костинбродска афера - медийната манипулация и фалшификация. Продължавате да защитавате лъжи – най-скъпата кампания и купени гласове. Това е доказано - през европейските избори има най-много купени гласове в Бобовдол и там, където вие се явявате. Костинбродската афера е манипулация“, изригна режисьорът.

Скандалът даде повод на присъстващия в студиото музикант Стоян Михалев, 16-и в листата на Реформаторския блок в 24-и МИР в София, да вмъкне репликата: „Вътрешноведомствените скандали на мафията“.

Това никак на успокои Михайлов, който веднъж набрал скорост продължи:

„Г-жо Робева, в момента вие слугувате на най корумпирания политик, на най-корумпираната политическа сила, голяма част от парите на КТБ са излети във вашата кампания, във вашите танцьорки“.

Треньорката тутакси го прекъсна възмутена:

„Така ли? Кажете една сума! Вие казахте, че парите са налети в танцьорките ми? Кажете една сума и ще ви съдя, ако тя не отговаря на истината“.

Това никак на уплаши Михайлов:

„Додеяхте със своето сиромахомилство, правите се на социално загрижена...“

Робева, видимо обидена, че е наречена „сиромахомилка“, опита да каже нещо за „лошия човешки материал“ и да разкаже история за мизерстващ мъж от Ковачица, повтаряйки непрекъснато: „Защо лъжете?“, но на практика не успя.

Михайлов я довърши: „Със същия ентусиазъм защитавахте Тодор Живков!“