Паролите на компютрите на "ТАД груп" са били разкрити чрез охранителните камери на фирмата в техния офис. Това каза пред бТВ шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов. По думите му паролите са били разбити "с хитрост и лукавост".

"Колегите установиха паролите чрез камерите за наблюдение. Тези лица са пример за това как може да станеш жертва на собствената си охранителна система. Може ли да правиш престъпления пред камери и записване на звукови файлове? Всяко едно действие е фиксирано", каза Спиридонов.

Според него не е безпрецедентно, че прокуратурата публикува вчера част от доказателствата, които има срещу фирмата.

"Не е безпрецедентно прокуратурата да изнася информация. И разследващите трябва да покажат до някаква степен истината, която ще стане ясна в съда. Много бързо забравяме какво се е случило само преди няколко дни. Тези обвиняеми лица обикаляха студията и обясняваха, че нямат нищо общо с тази атака. А какво се получава сега? Това, което беше изнесено от прокуратурата, е резултат от дългогодишната работа и неспане на служителите на ГДБОП. Нека да види обществеността какви хора ходят по студиата. Много са доказателствата. Това, което вчера беше изкарано от прокуратурата, е една малка част. Не мога да ви обясня какво има в компютъра на този младеж", каза Спиридонов.

Според него "ТАД груп" упражнявала киберрекет.

"Удряш сайтове на частни фирми, след това да ги рекетираш, за да им направиш системите. Много са фирмите. Хакване на системата на определена фирма, след което се изпраща човек, който им обяснява как да им бъде помогнато и да им станат клиенти", обясни Спиридонов.

Преки действия срещу държавността и срещу държавата.

"Някои хора си мислят, че са хванали прокуратура и ГДБОП в ъгъла. Според мен са ги хванали за... как беше, за шлифера."

Така Спиридонов коментира критиките към службите и следствените органи, че не са достатъчно компетентни по тази тема.