След като взеха $100 милиона от Apple за предоставяне на парчетата от албума си Songs of Innocence за безплатен даунлоуд с iTunes, позатихналите в последно време U2 решиха и да тръгнат на турне през идната 2015 година.

Шоуто ще бъде посветено изцяло на все още неизлезлия на пазара нов албум. Този път обаче ирландците са решили да свирят и на открито, а не само в зала, както по принцип предпочитат заради проблемите със звука, които обикновено се получават под открито небе. "Искаме да свирим по стадионите, да свирим и на открито, и на закрито. Ще видим как ще се получи. Много е вълнуващо! Ще изпълним песни, които сами се пеят", похвали се лидерът Боно пред британското радио "Абсолют".

Той призна, че едно турне коства много на групата на тази възраст, но те го правят, защото са горди с труда си. Смеем да предположим, че освен това им е омръзнало да се занимават предимно с фондации и филантропия, а и им се иска да понапълнят банковите си сметки. В което няма нищо лошо и ще зарадва многобройните им фенове, на които им писна да слушат техни парчета отпреди 20 и повече години.

"Само ако песните са много хубави, можеш да си позволиш да напуснеш дома. Всички имаме семейства… Потърсихме 11 основателни причини, за да излезем от къщи и ги получихме. Имаме 11 страхотни песни. Сега с нас на път тръгва цял един град. Всички много се вълнуват", заяви певецът с тъмните очила.