Столичната полиция разследва убийство, извършено по особено жесток начин, след откриването на разчленено човешко тяло в землището между Негован и Чепинци.

Вчера към 18.00 часа местен жител е подал сигнал за открит череп в близост до водоема на селото, в землището между Негован и Чепинци. Към мястото са изпратени екипи от криминалисти и експерти на СДВР.

Днес по обяд стана ясно, че е намерен и още един труп дo първoтo рaзфacoвaнo тяло.

Разследва се връзка между намереното тяло и откритият снощи в същия район труп на жена. Полицията работи по всички версии. 

Телата вероятно са на мъж и жена. И двамата са с прострелни рани в главите. След това телата са били разчленени и изхвърлени край водоема.

В претърсването на района бяха включени и следови кучета. Оглед беше направен и на водоема, в който по това време се къпеха хора, излезли на излет.

Според патоантоми, престъплението  е извършено преди поне 10 дни, а останките били разпръснати от бездомни кучета, съобщава Нова тв.

Предстои да бъде изяснена самоличността на двата трупа, правят се проверки в регистъра за лицата, обявени за безследно изчезнали през последните години. Ще бъдат проведени и разпити на живеещите в района хора.

По първоначални данни убитите не са в списъка с издирвани лица. Никой в близкото село Негован не е съобщавал за изчезнал близък. Местните не са виждали и съмнителни хора или автомобили, съобщава Нова тв.

Експерти коментираха за NOVA, че разфасоването може да е направено с цел прикриване на престъплението, но и да показва силна емоционална връзка между убиеца и жертвите. Няма яснота и дали убийството е извършено край езерото или труповете са пренесени по-късно, като по-вероятна е вторатa версия. 

Подобна жестокост напомня на случая, при който през 2004 г. в Перник Кристиян Петров разфасова и прибра във фризера тялото на съученика си. 

Възможно е обаче и да не става въпрос за действия на психопат, а на организирана престъпна група. 

Заради изстрелите преди разфасоването е възможно извършителят да е целял да прикрие следите си, каквато е била практиката на престъпните банди през последните 15 години. Част от "Килърите" са в затвора за тези престъпления. Някои от жертвите им бяха открити години след заравянето им, а други все още се водят безследно изчезнали, припомня Нова тв.