Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели златен медал във финала на обръчи и бухалки на Световната купа в Минск. Нашите момичета се представиха отлично и заслужиха оценка 28,600, което им донесе първото място.

На второ място остана отборът на Беларус, а бронзовите медали са за гимнастичките на Украйна.

По-рано днес ансамбълът ни спечели и бронзов медал на пет топки. Възпитаничките на Весела Димитрова се представиха много силно и постигнаха резултат 29,450, но това не стигна за повече от бронз.

Италианките заслужиха титлата с оценка 29,800, докато резултатът на рускините бе идентичен с този на нашите - 29,450, но те получиха по-висока оценка за изпълнение (8,75 срещу 8,65 за нашите), което им донесе сребърните медали.

Така ансамбълът се завръща в София с пълен комплект медали. Вчера Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова останаха със сребро в многобоя. Първото място е за тима на Русия, а третото - за домакините от Беларус.

Във финалите на индивидуално Боряна Калейн остана на четвърта позиция на топка с 22,550 точки, на шесто място във финала на бухалки с 21,650 и на седма позиция на лента със 17,750 точки.