Все още неофициалната кандидатка за кмет на София Мая Манолова търси подкрепа на неочаквани места - сред малките десни формации, научи Клуб Z.

Тя ще бъде независим кандидат, но чака подкрепа от партията, в която бе преди настоящия си пост на главен омбудсман - БСП, независимо че не е любимка на сегашното ръководство на левицата. В редиците на червените се смята, че ще я подкрепи и вътрешната опозиция в столетницата - низвергнатите от Корнелия Нинова.  

Според социолозите Манолова в момента е основният опонент на настоящия градоначалник на столицата - Йорданка Фандъкова от ГЕРБ.

Манолова е преговаряла и с движение "България на гражданите", някога част от Реформаторския блок. Партията, основана от Меглена Кунева, по всяка вероятност ще застане зад омбудсманката в битката за кметското място, твърдят източници на Клуб Z. От ДБГ разговарят и с ВМРО, среща е имало и с "Демократична България". Официално решение, което клони към подкрепа на Манолова, се очаква в началото на септември. Причината - според партията именно Манолова е кандидатът с най-големи шансове за промяна на статуквото.

Ако Манолова спечели кметския вот наесен, вероятно в екипа й ще има представители на дясната партия. Според информация на Клуб Z обаче тя е отказала да се явява с листа кандидати за общински съветници от формацията.

Освен това настоящият омбудсман е водила разговори и с Единна народна партия на Мария Капон, и със Съюза на свободните демократи на Стефан Софиянски. Двете партии се явиха заедно с още 8 отломки от десни и земеделци на евровота тази година, но получиха едва 1855 гласа, или 0,09% от гласовете. 

Манолова е водила разговори и със Слави Трифонов, но е отказала да бъде само негов кандидат и е много вероятно тв водещият да не я подкрепи, гласи последната версия в политическите кулоари.