Не една, не три, а цели Десет червени линии предлага кандидатът на БСП в 24-ти избирателен район в столицата. Да, това е "неслучайният" човек в листата - внукът на Георги Димитров, носещ с гордост името му. Преди двадесетина дни ви разказахме за идеи, които той оповестяваше във фейсбук. Сега вече имаме - не къде да е, а в пощенските кутии, напълно завършена политическа платфора. Над нея се мъдри БСП, номерът на партията и номерът на преференцията, ако искате да издигнете Георги Димитров нагоре по стълбицата.

Първа линия. Национализация, обещаваше той във фейсбук, но сега нещата са узрели и доразвити. НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ВЛАСТТА. И пояснява - референдумите ще са върховен орган на управлението в икономиката и политиката. Тоест, утре правим референдум да се вдигнат ли заплатите и пенсиите на всички с по 500 лева и каквото гласува мнозинството, това е. РЕШАВАТ МИЛИОНИТЕ, А НЕ МИЛИОНЕРИТЕ!, обещава Димитров.

Втората линия се саморазправа с монополите - за тях предстои НЕПОКОЛЕБИМО ОБЕЗВРЕЖДАНЕ, ревизия на приватизацията и концесиите върху тока, водата, язовирите, морето, златото и среброто. Освобождение, с една дума, от "въпросните икономически окупатори". Третата линия е ясна - премахване на ДДС върху тока и лекарствата... нямате нужда от обяснение, нали? Е, само 400 евро минимален доход за всеки пълнолетен обещава четвъртата линия, но пък казва откъде ще се вземат парите - от печалбите на мнополите. Авторът явно е забравил, че вече ги унищожи с втора линия, но да не издребняваме.

ДА ИМ ОБЪРНЕМ  МАСАТА! на корпорациите, призовава Георги Димитров, и е категоричен: "край на корупционните евродирективи, насочени против дребните стопани, от типа "всяко прасе с телевизор и всяка кокошка с джи ес ем". И ако още не сте убеден за гласа си, обещава индустриален суверенитет от бюрократите в Брюксел и Вашингтон. ДА СИ ИЗПРАВЯТ ТЕХНИТЕ КРАСТАВИЦИ! е интернационалният му лозунг.

Внукът на Вожда има сериозно развитие във възгледите си за международната политика на България - ако във фейсбук-страницата си призоваваше незабавно да напуснем Европейския съюз, сега вече имаме нова стратегия  - ЩЕ СТОИМ! И ще налагаме "ВЕТО - върху всички антинародни директиви и решения на партньорите от ЕС и НАТО - санкции и други. (Ако не сте разбрали за какви санкции става дума, има обяснение - възстановяване на приятелството с Русия и руския народ.) Хитро, а? Стоим си в ЕС и НАТО и ги прасваме с ветото...

Линия девет е пряко посегателство върху електората на ДПС - КАТЕГОРИЧНА БОРБА СРЕЩУ ЗАБРАНАТА НА ОРИЕНТАЛСКИЯ ТЮТЮН. Но десетата червена линия е еманация на душевността на БСП-кандидата. Ще я цитираме дословно, а и тя не подлежи на коментар:

10. ПРЕМАХВАНЕ НА АКЦИЗНИЯ ТОРМОЗ върху домашната ракия. Това не е стока, а висше културна и религиозна ценност на българския народ, негов социален енергоносител в тежкия отоплителен сезон.

Къде отивате, вие, останалите кандидати, а?..