Евангелистки пастор беше уличен в търговия с влияние. Той приема оферта срещу 50 хил.лв. да вербува вярващи хора от евангелската църква като ги убеди чрез проповеди да гласуват за определена партия. Тази схема беше показана в разследване на Нова тв. Репортер на телевизията се представя за партиен функционер и влиза в една от най-големите евангелистки църкви у нас и договаря оферта за платена пропаганда. 

Един от главните участници в порочната схема е Александър Тодоров, по прякор Сашо Хлебаря. Той е известен в Самоков като старейшина на пасторите на протестантски църкви в ромските махали на софийска област.

Пред скрита камера Тодоров твърди, че може да събере стотина пастори от цялата страна, които да се включат в партийната пропаганда. По думите му те ще склонят над 7000 души да гласуват за определната политическа сила, която си плаща. 

Дни по-късно той осъществява среща с още шест добре облечени божи служители от различни църкви в ромски махали, обединени под шапката на евангелското движение. Предстои трета среща, този път в Перущица, където екипът е поканен, за да види как ще склонят вярващите да гласуват. 

Екипът дава на пастора напечатани няколко реда, които да повтори пред вярващите християни евангелисти, а именно: "В неделя сме на избори и Бог ще ни посочи правилния път, правилната партия, която ще ни даде по-добър живот. Радвайте се, вече знаем за кого да гласуваме! Гласувайте за нашата нова партия и ще ви се помогне! Дайте гласа си и ще ви се даде!”

Пасторът взима текста и обещава, като проповядва да се придържа към смисъла му. Така и прави. След проповедта се уговарят подробностите. 

Първоначално Тодоров казва, че за услугата иска различни дарения за църквите, но накрая отваря дума за пари - около 50 000 лв., който да получи на два пъти. Обяснява, че има да организира над 100 пастори и има нужда от повече „парички“.

Групата "Християни на протест" по-късно изпрати право на отговор пред Нова тв. „Ние вярващите, обединени от мнозинството евангелски общности, изразяваме своята загриженост за излезлите сигнали в медиите за евангелски пастири, продаващи гласовете на църковните си общности за предстоящите избори. Осъждаме всякакви подобни действия и се разграничаваме категорично от тях, като заявяваме, че се надяваме виновните да бъдат наказани с пълната сила на закона”.