Американският режисьор Ричард Линклейтър, станал известен с амбициозните си проекти, заяви, че следващият му филм ще бъде сниман 20 години, предаде Франс прес, цитирана от БТА.
Неговият филм "Юношество", излязъл по екраните през 2014 г., бе заснет за 12 години. Това позволи изпълнителят на главната роля Елан Колтрейн да остарее естествено от 5-годишна възраст до приемането му в университета. През 2015 г. "Юношество" донесе награда "Оскар" на актрисата Патриша Аркет.
Петдесет и девет годишният Линклейтър иска да подобри собствения си рекорд посредством адаптацията на мюзикъла "Merrily We Roll Along" на Стивън Зондхайм. В мюзикъла се говори за композитор, който напуска Бродуей, за да продуцира филми в Холивуд.

"За пръв път гледах "Merrily We Roll Along" през 80-те години на миналия век и бях очарован - поясни Линклейтър. - Не мога да си представя по-добър сюжет за заснемане през следващите 20 години от мюзикъл на Зондхайм. Не се впускам необмислено в многогодишна авантюра, а смятам, че това е най-добрият и може би единственият начин да пренеса тази история на големия екран."

Действието в мюзикъла започва в Холивуд, преди да се върне назад във времето. Това означава, че Линклейтър ще трябва да изчака около 20 години, преди да заснеме първите сцени във филма.

"Най-амбициозното нещо в този необикновен проект е, че си представяме, че ще има още една планета след 20 години", оповестиха в Туитър продуцентите от "Блъмхаус прадъкшънс".

Главните роли ще бъдат изпълнени от Бийни Фелдстийн, Бен Плат и Блейк Дженър.

През 1993 г. актьорът Матю Макконъхи се прочу с ролята си във филма "Объркани и непокорни" на Линклейтър.