"Вечният кмет" на Симитли Апостол Апостолов се оказа желан и от ГЕРБ, и от БСП. Поли Апостолов, както е известен градоначалникът, завършва четвърти мандат начело на общината. Той се превърна в ябълка на раздора, след като стана ясно, че и управляващата партия, и местните социалисти са решили да го номинират за пети пореден мандат.

Още в началото на август от ГЕРБ Симитли обявиха, че с абсолютно мнозинство избират Апостолов за нов-стар кандидат за кмет. Това се е случило на събрание на структурата, на което са присъствали над 120 членове. А кандидатурата му е била издигната от лидера на партията в общината. Формално през 2015 година бившият рефер бе избран местна коалиция "Бъдеще за Община Симитли", като пак беше подкрепен от ГЕРБ. Куриозното е, че на вота тогава Апостолов нямаше конкурент и на практика бе единственият кандидат-кмет за Симитли. Респективно събра 100% от гласовете, равняващи се на 6651 действителни бюлетини. Номинацията на Апостолов трябва чисто формално да мине и през одоббрение от висшето ръководство на партията.

Оказва се обаче не само от общинската организация на ГЕРБ обичат Поли Апостолов. Номинация за кметския пост е направила и структурата на БСП. Надеждите на социалистите в Симитли обаче са били попарени на последния пленум на БСП от тази седмица. Наложи се днес лидерката на партията Корнелия Нинова също да коментира казуса: 

"Общинската организация да решава какво ще прави оттук нататък. Националният съвет не одобри тяхното решение, тъй като кметът на Симитли е кандидат и на ГЕРБ, а ние сме приели решение, че няма да правим коалиции с ГЕРБ. Това е минимодел на това, което се борим три години: задкулисие, контролиран вот и т.н. Няма как заради една община да се откажем от принципите си", заяви Нинова. 

Не само кметът на Симитли е явно много обичан в района си, а и неговият син - Стефан Апостолов. В момента той е депутат от ГЕРБ, като получи рекордните 6637 преференциални гласа в благоевградската листа на партията. Младият Апостолов е и футболен рефер. Но неотдавна правата му бяха спрени за неопределен срок от време заради скандално съдийство на мача "Лудогорец" - "Славия" (0:0). В края на първото полувреме арбитърът показа червен картон на вратаря на гостите Антонис Стериакис под предлог, че е играл с ръка пред наказателното поле. Игра с ръка обаче нямаше - видеоповторенията показаха, че топката среща крака на младия грък.