ГЕРБ няма да се опитва да съставя коалиционно правителство, нито ще участва в такова, ако получи под 100 депутатски места в Народното събрание. Това стана ясно от думите на лидера на партията Бойко Борисов пред Би Ти Ви. 

"Ако имаме 110 -115 депутати, ще съм длъжен да търся изход за държавата, ако имаме под 100 - да заповядат, да направят правителство другите, ще ги подкрепям отстрани", каза той. Борисов прогнозира, че вероятността да не се състави правителство и да последват нови избори е голяма, и призова за максимална активност избирателите. 

Лидерът на ГЕРБ каза, че ако в НС влязат повече малки партии, не си представя как ще се формира правителство от четворна коалиция на БСП, ДПС, България без цензура, а защо не и Реформаторския блок. За пореден път той призна, че винаги е виждал в Реформаторския блок основен партньор и изрази огорчение, че неговите лидери "от месец и половина всеки ден се занимават с нас, не споменават Станишев, Орешарски. Лидер нe могат са си изберат, а поставят условия... Като ги гледам, освен ГЕРБ друг противник нямат".

"Българите да знаят, че ако няма силни партии с голяма представителство, това извиване на ръце ще бъде приложено към нас или който е първи и ще се получи още по-пагубна коалиция", обобщи Борисов.