Чичо и племенник от Монтана са сред вероятните жертви на избухналата фабрика за боеприпаси в Горни Лом. Цветан и Христо работели заедно, изплака съпругата на първия, с когото имат малко момченце.

Друг жител на областния център трябвало да бъде 16-ият в смяната, но в последния момент нещо станало и въобще не дошъл на работа, казват местните.

Повечето работници не са от Горни Лом, а от Монтана, Белоградчик и околните села. Карали ги със служебен автобус на работа.

Според събраните пред фабриката близки на жертвите, най-вероятно са избухнали т. нар. бустери – устройства от тротил, които усилват ефикасността на взривовете.

Те обаче не изключват после да са се възпламенили и мините – само преди около 2 месеца в полигона са били докарани огромно количество мини за обезвреждане. Карали ги с тирове.

Към момента няколко души от ръководството на МВР воглаве с министър Йордан Бакалов и главсека Светлозар Лазаров навлязоха с коли навътре в заградения периметър. За всички други районът е отцепен още в Балкана на няколко километра от завода.

В центъра на селото пък стои здравният министър Мирослав Ненков, който също е тук.

Припомняме, че първата експлозия избухна в цеховете на завод "Миджур" в 17.05 ч. вчера. Последният взрив беше към 21 ч. 15 за безследно изчезналите, сред които и синът на собственика на завода. Военна техника ще претърсва района за евентуални оцелели, но надеждата е нищожна.

Очаквайте подробности.