Кристиано Роналдо се разплака по време на едночасово интервю за британския тв канал ITV. Това стана, след като водещият Пиърс Морган му показа видео и снимки на неговия баща Жозе Денис Авейро, който е починал, когато един от най-големите в съвременния футбол е бил на 20 г.

Роналдо каза, че никога не е виждал тези кадри и поиска фотосите, за да ги покаже на семейството си.

Жозе Авейро е бил войник, а от един момент в живота си - алкохолик. Това е причината за смъртта му, едва на 52 г. Той е пропуснал всички големи успехи на Кристиано във футбола и живота.

"Никога не съм виждал това видео, никога не съм го виждал. Невероятно, каза през сълзи 5-кратният носител на "Златната топка". - Мислех, че това интервю ще е забавно, не очаквах, че ще плача. Снимките никога не съм ги виждал. Не знам как сте ги намерили. Трябва да ги имам, за да ги покажа на моето семейство.

Истината е, че не познавах баща си добре. Той пиеше много. Никога не сме имали нормален разговор. Беше тежко. Станах номер 1, а той не видя нищо от това. Не видя как получавам награди. Не видя човека, в който се превърнах. Всички около мен станаха свидетели на това, майка ми, големият ми син, но не и татко. Той си отиде млад."

№7 се развълнува заради видео, на което неговият баща говори с гордост за наследника си точно преди Евро 2004 в Португалия. Тогава Кристиано е само на 19 г.

Запитан какво означава за него да чуе такива думи от баща му, Роналдо отвърна:

"Означава много."

Асът на "Ювентус" говори колко засрамен е бил пред семейството си през миналата година, когато на бял свят излязоха информациите, че е разследван за изнасилване в Лас Вегас.

В материала, който ще бъде излъчен във вторник по ITV, говорят приятели на звездата от детските му години, както и хора, познавали неговия баща. Майката Долорес също разказва спомени.

Както никога досега публично, Кристиано говори за приятелката си Джорджина, с която имат дъщеря, а тя отглежда другите му три деца - от сурогатни майки.

"Тя ми помага много. Разбира се, че съм влюбен в нея. Един ден със сигурност ще се оженим. Това е мечта на майка ми, така че... някой ден... Защо не? Всичко върви прекрасно. Тя ми е добър приятел, ние си говорим много. Тя отвори сърцето си мен и аз отворих своето за нея."