След два мандата начело на Сливен до 2011 година, Йордан Лечков пак иска да е кмет на общината. щял да бъде "алтернатива на статуквото", обяви сам пред бТВ.

"Не от гол ентусиазъм. 2011 година, последната от моя мандат, общината беше на водещи позиции, а в момента е на последно място с Враца, Перник и т.н. Мисля, че мога да бъде полезен", даде заявка Лечков, който е и първи вицепрезидент на Българския футболен съюз.

- В последните осем години Сливен с какво го свързвате? - попита той водещия.

- С пастора, за съжаление.

- Виждате ли, само негативни неща.

Факт, Лечков си тръгна от кметския пост със скандал за разкопани улици и забавяне на плащания. И бе попитан за това.

"Направено е доста, работеше се по европроекти. Така или иначе нещо да се направи... По мое време направеното е качествено изпълнено. След като има разкопани улици, значи сме имали проекти", отвърна Лечков.

Уважават ли ви хората в Сливен, попита водещият. И получи в отговор:

"Все още никой не ме мери с камъни по улиците. Напротив, окуражават ме. Доста хора ме срещат по улиците и казват, че ще гласуват за мен ако се кандидатирам."

През 2015 година, бившият национал също искаше да е кмет. Но събра едва 8,25% от гласовете. Сега той провидя в това изборна манипулация.

"Сталин е казал: не е важно кой как е гласувал, важно е кой брои бюлетините. Това е един сериозен проблем в България".

На въпрос смята ли, че неговите бюлетини не са били преброени правилно, отвърна "Убеден съм". Но пък призна, че нямало как да докаже това.

Но тези малко над 8% в миналото, сега не го разколебавали.

"Не всеки може да стане световен шампион, не е ли така. Нали трябва да опитаме. Елементарното което е, човек може да бъде полезен и с някаква критика.

Аз съм алтернатива на статуквото."

На напомнянето, че ако се говори за "статукво" той е бил два мандата начело на общината, Лечков контрира: "Затова казвам: с какво свързвате Сливен сега?"

След което изрази увереност, че ще стигне до балотаж.