Известният кардиолог проф. Иво Петров е второто ново име в листата на ГЕРБ за общински съветници в София. Той беше представен в четвъртък от Йорданка Фандъкова.

"Трябва да работим в консенсус за здравето на хората и това наистина е нашата мисия. Всички ние като лекари правим всичко за нашите пациенти, но когато имаме и подкрепата на институциите, тогава се получава по-ефикасно."

 Това каза  световноизвестният инвазивен кардиолог проф. Петров пред журналисти в Първа градска болница при представянето му като част от листата на ГЕРБ.

Фандъкова и екипът ѝ се опитват да обновят листата за общински съветници с непартийни лица, популярни и професионалисти. Засега кметицата, която е кандидат за нов мандат,  обявява имената "на порции" при инспекции на детски градини и общински болници.  В сряда беше обявен първият нов кандидат за общински съветник на ГЕРБ - архитект Ивайло Петков. Той беше представен така:

"Той е един от основателите на Група Град. Знаете, това е гражданска инициатива, която се превръща в неправителствена организация. През всичките тези години архитектите от Група Град са били от най-големите ни критици."

Иво Петров е медицински директор и началник на клиника по кардиология и ангиология към "Аджибадем Сити Клиник, Сърдечно-съдов център".

Той е един от най-изявените специалисти по инвазивна кардиология в страната.

Самата Фандъкова го определи като "един от най-добрите мениджъри", който може да помогне за развитието на общинското здравеопазване. Проф. Петров заяви, че е решил да влезе в политиката, "за да помага". "Много има какво да се постига. Отдавна ми е мечта да бъдат въведени модерни електронни методики и електронна лична здравна карта. Смятам, че с усилието на общината и подкрепата на институциите това може да бъде постигнато", добави кардиологът.

"Проф. Иво Петров е един от водещите кардиохирурзи в света. Освен прекрасен лекар, помогнал на хиляди хора, той е човек, който работи активно за това да имаме модерно и качествено здравеопазване.

Благодаря му, че прие моята покана и ще е част от екипа ми и листата за общински съветници, която предлагам.
Убедена съм, че за София трябва да се работи със сърце!", написа Фандъкова в профира си във фейсбук.

В петък се очаква тя да обяви още едно име от "гражданската квота" в листата на партията, след като вече станаха ясни споменатите кандидатури на арх. Ивайло Петков и на проф. Петров.