Ози Озбърн обяви, че е записал „най-великия“ си албум досега и че той му е помогнал да се възстанови от заболяванята, които го принудиха да отмени No More Tours 2, съобщава zrockradio.bg.

"Записах нов албум и той ми помогна да си стъпя на краката. Лежах и месеци наред се давех в самосъжаление. Но това е най-страхотният албум, който някога съм правил", казва Принца на мрака.

Ози разкри, че е бил вдъхновен да запише албума, след като към него се обърнал Пост Малоун с молба да се включи в неговата песен Take What You Want. Клуб Z вече писа за изненадващото парче:

 

"Никога не бях чувал за това хлапе. Той искаше да пея в песента му Take What You Want, така че това и направих, и от дума на дума, започнах да записвам нов албум с продуцента му, Андрю Уат.  Само девет парчета са, но станаха катализатор да съм там, където съм сега“, казва Ози.

И допълва:

"Ако не беше този албум, все още щях да съм на легло, мислейки си че ще остана да лежа така завинаги. Музиката ми липсваше адски. Феновете ми са толкова добри и лоялни. Преди да почна албума, мислех, че съм свършен, мислех, че ще умра. Той обаче ме срита отзад.

Целият албум беше завършен за четири седмици и казах на Шарън, че нямам чувството, че съм записал албум, защото не сме стигнали дотам да си крещим с пълно гърло.“

Ози коментира и колко се е променила обстановката от последния му албум (Scream от 2010 г., но с "Блек Сабат" издаде "13" през 2013-а, б.р.):

"За първи път влизам в студио от десет години, така че се усещах малко като риба на сухо. Сега музиката отива директно онлайн, по-бързо отколкото на мен ми отнема да напиша смс. Всичко е даунлоуди и стрийминг.

Какво, по дяволите, означава всичко това!? Какво е Spotify? Мислех, че е кожно заболяване, при което се събуждаш, покрит на точки.“