Австралиецът Марк де Мори (37 г.) е най-вероятният съперник на Кубрат Пулев за мач от тежка категория на галавечер във Фресно, Калифорния на 9 ноември, съобщават щатският спортен канал И Ес Пи Ен (ESPN) и сайтът "Боксен" (boxen.de).

Чака се официално обявяване на сблъсъка.

Де Мори има 37 победи (33 с нокаут) и само две загуби в 41 мача като професионалист. Той е спечелил последните си седем мача с нокаут след поражението си от британеца Дейвид Хей на 16 януари 2016 г. в Лондон.

Пулев, който е задължителен претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF), не може да спори за шампионския колан до края на годината заради планирания за 7 декември реванш между световния шампион Анди Руис (Мексико) и Антъни Джошуа (Великобритания).

По тази причина от щаба на българина му търсят сериозен, но преодолим съперник, за да се поддържа игровата форма на софиянеца, коментира още "Боксен". Именно такъв е 37-годишният Де Мори - боксьор със сериозна визитка от победи, макар и постигнати срещу по-слаби противници, който обаче се оценява като аутсайдер с минимални шансове за успех срещу Пулев.

Според И Ес Пи Ен в момента се уточняват последни подробности преди битката. 

Кубрат Пулев не е излизал на ринга за мач от 24 март. След победата си над румънеца Богдан Дину с технически нокаут в седмия рунд той целуна репортерката Дженифър Равало и трябваше да изтърпи наказание с отнет лиценз в Калифорния. Забраната бе вдигната през лятото.