Премиерът Бойко Борисов е удостоен с почетния девети дан по таекуондо. На специална демонстрация в Световното седалище на бойното изкуство таекуондо „Кукион“ Борисов трябваше да счупи дъска, с което той се справи успешно, съобщи "Фокус". Той облече и традиционната дреха за таекуондо добок.

Премиерът Борисов благодари за високата чест и се обърна към младите хора в Южна Корея. По думите му в България също има много добри състезатели и треньори.

Той посочи още, че принципите на таекундото са особено важни, особено за младите хора.

"Когато си по-силен, да бъдеш по-снизходителен към слабите. Да използваш силата за мир, винаги да даваш още един шанс на противника, дисциплината, йерархията, да бъдеш критичен към себе си и снизходителен към другите, но най-вече да не се страхуваш от нищо", казал майсторски Борисов.

С девети дан по таекуондо по-рано през тази година е бил удостоен и белгийският крал Филип, а през 2013 година пояс и диплома за почетен девети дан в бойното изкуство е получил и руският президент Владимир Путин, припомня "Фокус".

 

 

Покрай "Фолксваген" и "Хюндай"

Борисов посети и Центъра за научноизследователска и развойна дейност на компанията Hyundai Motor Group в град Хуасонг.

По думите му "отношенията ни с Южна Корея ще се развиват на по-високо ниво".

„Навсякъде по света са чули за продължаващите ни преговори с „Фолксваген“, посочи Борисов.

 

„България е прекрасна дестинация с много добро качество и възможности. Както „Фолксваген“, така и всички големи компании освен изпълнителната им власт имат борд на директорите, в който стоят много сериозни хора и никак не е добре да проявяваш лошо възпитание като някои политици в България да се изтъкваш в такива моменти“, каза още премиерът.

Той посочи, че България се надява и на инвестиции за суперкомпютри, акумулатори и батерии. Премиерът заяви още, че е изненадан колко добре са били запознати с България южнокорейците. 

Премиерът покани туристи от Южна Корея

"Трябва да развиваме отношенията си с Южна Корея в сферата на туризма", каза в друга среща премиерът Борисов. Той посочи, че страната ни е привлекателна за Южна Корея не само в сферата на машиностроенето, но също и в посока на СПА туризма.

„Специално в сферата на туризма има сериозна средна класа, която в момента ходи в Хърватия, това са около 1 милион туристи. В тази сфера трябва да се намери директна транспортна линия, но в този момент няма да излезе сметката“, посочи премиерът.

„Така или иначе трябваше да се представим и да покажем, че имаме интерес за подобряване на стокооборотите. Те растат. Аз мисля, че това е изпълнено и към днешна дата“, добави той.