На извънредно заседание Съветът за електронни медии поиска оставката на генералния директор на БНР Светослав Костов. Председателката на регулаторния орган София Владимирова го призова това да стори сам. В противен случай на следващото заседание СЕМ ще внесе проект за предсрочното прекратяне на мандата на Костов. 

На заседанието присъстваха София Владимирова, Розита Еленова, Ивелина Димитрова, Галина Георгиева. Поради отпуск отсъства днес Бетина Жотева. Именно заради това, че СЕМ не е в пълния си състав, председателката София Владимирова обясни, че не могат да гласуват оставката на Светослав Костов. Затова днес те призоваха той сам да освободи поста. 

„Давам си ясна сметка, че сме на прага на предизборна кампания, което усложнява ситуация. Но не може в БНР да звучи "Let it be" в знак на протест срещу ръководителя. Очевидно е, че доверието на СЕМ в неговото ръководство е загубено. По-лошото обаче е, че е загубено и доверието на работещите в радиото. Отговорност се поема само по един начин – с оставка. И моят призив към директора е да подаде оставка“, посочи председателят на СЕМ София Владимирова.