След шумен публичен развод родителите на Спайдърмен закърпиха различията си. Студиата зад „Спайдърмен“ се помириха – „Дисни” и „Сони” се съгласиха да си сътрудничат за трети филм с участието на героя тийнейджър, след публичен разкол преди малко повече от месец, който предизвика смут сред феновете.

В петък двете страни обявиха, че „Марвел” ще участват в създаването на следващия филм за момчето-паяк.

В изявление шефът на „Марвел Студиос” Кевин Фейдж заяви, че е „развълнуван, че пътуването на Спайди в света на Марвел ще продължи”. При положение, че Спайдърмен играе в главната роля в два от трите филма, спечелили най-много пари тази година, беше трудно да се очаква друго.

Въпреки че „Сони” е собственик на правата върху героя в киното, през 2015 г. студиата постигнаха споразумение да си сътрудничат във филми с участието му и да позволят на Спайдърмен да общува с други членове на киновселената на „Марвел”.

От споразумението се възползваха и двете страни, като „Сони” пусна хитовете „Спайдърмен: Завръщане у дома“ и „Спайдърмен: Далеч от дома“, а героят се появи и в няколко филма на „Марвел”, включително в сагата „Отмъстителите“.

Том Холанд, който играе Спайдърмен, отпразнува новината, като публикува в Инстаграм клип от „Вълка от Уолстрийт“, в която героят на Леонардо ди Каприо вика:

„Шоуто продължава!“

Условията на сделката не бяха оповестени.

„Спайдърмен: Далеч от дома“ събра над 1,1 милиарда долара в световен мащаб, което го прави третият най-доходоносен филм през 2019 г. след „Отмъстителите: Краят на играта“ (където Спайдърмен също се появява) и „Цар Лъв“. Само шест филма тази година са преминали прага от $1 милиард, а останалите пет са на „Дисни”.

Площад Славейков