След като вчера добросъвестно и лично внесе документи пред Висшия съдебен съвет, днес Пламен Георгиев за секунди отново стана свободен магистрат и може да поеме консулския пост във Валенсия.

Прокурорската колегия го освободи единодушно и без дебат - 9:0 гласа. Кандидатът изобощ не се появи, но той няма и такова задължение.

А казваме "отново", защото прокурорът със забележителна кариера, както се казва, този мач вече го е играл. Едва избран през 2011 г. за зам.шеф на още неродената Спецпрокуратура (сформираща се под благосклонния поглед на първия кабинет на ГЕРБ), той веднага бива освободен като магистрат, мястото му се пази, защото става, зам.-министър на правосъдието. В екипа на Диана Ковачева... 

От този стол прелита като шеф на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество, прераснала в далеч по-овластената и обединила множество ведомства (като резултат на антикорупционната политика на втория кабинет на ГЕРБ) новосформирана КПКОНПИ.

При третия кабинет на ГЕРБ след проблеми с прословутия му тризонет с тераса, Георгиев подаде оставка от 31 юли от антикорупционния орган. И ВСС отново се събра - по време на съдебната ваканция на 5 август, за да го възстанови като действащ прокурор.

За да го освободи днес отново...