Актвисти на "Атака" и служители на "Алфа ТВ" се опитват да влязат в БНТ. Те настояват Волен Сидеров да участва в "Панорама" тази вечер и искат оставката на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков.

От "Панорама" са информирали "Атака" за решението на Управителния съвет на БНТ Сидеров да не бъде допускан до участие в предавания на държавната телевизия и са им дали право да изпратят друг свой представител. Това се случи заради скандала, който той предизвика в друго предаване на БНТ - "Референдум".

Митингът на активистите на "Атака" пред БНТ продължава няколко часа. Те искат се се срещнат с Емил Кошлуков, но той отказва да слезе при тях. Пред тях стоят журналисти от БНТ. Един от атакистите заяви, че докато не дойде Кошлуков те няма да си тръгнат. Самият Сидеров нарече журналистите, които стоят пред входа на БНТ "еничари" и "бели мишки".

Докато спореха със служителите на БНТ активистите на "Атака" изпаднаха в противоречия. От една страна твърдяха че БНТ не се гледа от никого, но от друга настояваха Сидеров да участва в "Панорама", защото в противен случай предизборната му кампания щяла да бъде провалена. Не стана ясно защо Сидеров настоява да бъде показан по телевизия, която никой не гледа.

По-рано днес ЦИК обяви, че глобява Сидеров за нарушение на условията и реда за провеждане на предизборната кампания.

Междувременно лидерът на "Атака" се оплака до ЦИК за това, че не го допускат да участва в предаването "Панорама". Той настоява комисията да задължи БНТ да го допусне до участие.

От ЦИК обаче отговориха, че нямат отношение по прекратяване на споразумението между БНТ и "Атака" за местния вот, защото не са страна по договора и медията сама трябва да уреди отношенията си с партията.