Не е честно Мая Манолова да влиза в ролята на жертва в кампанията – такава позиция изрази настоящата кметица и кандидат за пореден мандат Йорданка Фандъкова. 

„Наистина е много несериозно това да хвърляш подобни обвинения. Лепенето на стикерите мина наистина всякаква граница.“, коментира тя.

Според Фандъкова така се променя фокуса в кампанията. 

Манолова, която е независим кандидат за кмет на столицата, но е подкрепена от БСП и Движение „България на гражданите“ заяви в събота пред бТВ, че е обект на атаки от страна на управляващата партия.  

„Аз разбирам, че за него (Борисов - б.р.) залогът е огромен. Че той ще я брани тази власт на всяка цена, със зъби и нокти. Но власт не се брани по този начин – с лъжи, с натиск, инсинуации, внушения, дискредитирине на друг човек. Те поляха цялото ми семейство... дъщеря ми, зет ми, съпруга ми, близките ми хора. 

Те! Те лепят стикери по автомобиите на хората в София с моя лик, които не могат да се махнат, за да ме дискредитират, да вбесят хората. Използвам случая да се извиня – от тяхно име да се извиня!“, разказа Манолова. 

Йорданка Фандъкова (ГЕРБ) пък припомни, че Мая Манолова беше подкрепена от ГЕРБ, за да стане национален омбудсман. 

„Разбирам, че г-жа Манолова използва ролята на жертва в кампанията, за да може да спечели, но това не е честно. Имаме разговор за София, проектите на София. Част от групата на ГЕРБ подкрепи г-жа Манолова, иначе тя нямаше да стане омбудсман”, каза кметицата. 

Тя днес участва сутешното предаване на бТВ заедно с нейния съпруг - педиатъра Юри Фандъков. Двамата са заедно вече 40 години.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ